کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی

بررسی اثر عوامل درونی و بیرونی بر سودآوری بانک های منتخب در ایران

[toggle title=”مشخصات مقاله”]

سال انتشار: ۱۳۹۲
نوع ارائه: شفاهی
محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۶۶۳.۸۹ کلیوبایت (این مقاله دارای فول تکست است و می توانید فایل آن را دریافت نمایید)

[/toggle]

[toggle title=”نویسندگان”]علیرضا قلی پور – دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

[/toggle]

[toggle title=” چکیده مقاله”]با توجه به نقایص بازار سرمایه در کشورهای در حال توسعه، سیستم بانکی این کشورها عملاً نقش نظام مالی را ایفا می کند. توسعه نظام بانکی به صورت ضمنی، در رشد و توسعه اقتصادی نقش اساسی ایفا می کند و در عمل بانکها به عنوان بنگاه اقتصادی به دنبال سودآوری می باشند. سوداوری بانکها تحت تاثیر عوامل درونیو عوامل بیرونی می باشد. در این تحقیق به بررسی چگونگی اثرگذاری این دو گروه از متغیرهای مستقل، بر سودآوری بانک های منتخب در ایران پرداخته و اهداف زیر دنبال می گردد: الف-بررسی اینکه کدام یک از فرضیه های SCP یا EH سودآوری بانکها در ایران را توضیح می دهد. ب-معرفی عوامل درونی مهم موثر بر سودآوری بانکها و اندازه گیری میزان اثر آنها. ج-ارائه راهکارهایی جهت بهبود مدیریت عوامل درونی بانکی و در نتیجه بهبود کارایی بانکها. موارد فوق با استفاده از داده های 13 بانک منتخب و به روش داده های ترکیبی (پانل دیتا) با استفاده از نرم افزار اقتصاد سنجی Eviews انجام یافته است. نتایج حاصل، فرضیه SCP را در مورد صنعت بانکداری ایران تایید نمود. در گروه متغیرهای درونی نیز، قدرت وام دهی، نسبت کفایت سرمایه و ریسک نقدینگی تاثیر مثبت و اندازه ی بانک تاثیر منفی بر سودآوری بانک ها دارند. با توجه به نتایج، جهت افزایش کارایی عملکرد بانک ها باید تمرکز صنعت بانکداری کاهش یابد. از طرف دیگر اگر مطالبات معوق بانکی کاهش یابد، این کار باعث افزایش تاثیر قدرت وام دهی بر سودآوری و در نتیجه بهبود عملکرد بانک ها خواهد شد.

[/toggle]

[toggle title=”نحوه استناد به مقاله”]در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:

قلی پور, علیرضا، ۱۳۹۲، بررسی اثر عوامل درونی و بیرونی بر سودآوری بانک های منتخب در ایران، نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی، تهران، دبیرخانه دائمی کنفرانس توسعه مدیریت پولی و بانکی،

در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (قلی پور, علیرضا، ۱۳۹۲)
برای بار دوم به بعد: (قلی پور، ۱۳۹۲)

[/toggle]

[divider]

[box type=”note” ][aio_button align=”none” animation=”none” color=”red” size=”small” icon=”none” text=”انجام مقاله علمی پژوهشی و ISI در این زمینه” target=”_blank” relationship=”dofollow” url=”http://payannameha.ir/?p=796″] [aio_button align=”none” animation=”none” color=”orange” size=”small” icon=”none” text=”دریافت سایر مقالات در این زمینه” target=”_blank” relationship=”dofollow” url=”http://payannameha.ir/?page_id=297″] [aio_button align=”none” animation=”none” color=”blue” size=”small” icon=”none” text=”انجام پایان نامه در این حوزه” relationship=”dofollow” url=”http://payannameha.ir/?page_id=3206″] [aio_button align=”none” animation=”none” color=”pink” size=”small” icon=”none” text=”انجام پروپوزال در این حوزه” target=”_blank” relationship=”dofollow” url=”http://payannameha.ir/?page_id=3206″][/box]